2017. november 19., vasárnap

Torta Leander fanoknak

Sziasztok!
Hamar jelentkezem, mivel a hétvégén megint volt alkalmam tortázni!
Párom anyukájának névnapja alkalmából készült ez a torta, és mivel az ő fő hobbija a leanderek gyűjtése és gondozása, így  a téma adott volt. :) Párom amúgy is rágta már a fülem egy ideje a leander cukorvirágon, így most nyílt alkalom arra, hogy valamilyen szinten reprodukálni tudjam ezt a meglehetősen furcsa virágot cukorból.
Íme a torta:

Mint már korábban említettem párszor, a kézzel festés nem tartozik az erősségeim közé, viszont nagyon érdekel és nagyon szeretnék fejlődni benne. Ezért is gyakoroltam el inkább a képet a készítés előtti este, hogy a tortára festéskor már valamilyen alap elképzelésem legyen.


Látszik, hogy ezen még eléggé eltúloztam a fekete kontúrozást. Más a virág mintája is, a tortán lévő verzió nekem jobban tetszett. Az árnyékolás sem jött át, illetve túl erősek a színek.
Persze a végső verzió is messze áll egy Picasso festménytől, de én egész boldog vagyok vele. Tényleg nehezen áll kezemre az ecset.
   

A virágokhoz is van montázsom!


És képzeljétek! Tudom, vicces és érthetetlen....de nekem eddig sosem sikerült a glazúr! Vagy túl folyós volt annak ellenére, hogy már vagy 400 grammnyi porcukrot beleraktam, vagy olyan kemény, hogy nem maradt egyben. Már fel is adtam azt, hogy valaha értelmeset tudjak készíteni, de kollégám megmutatta, hogy is kell csinálni! és most itthon is tudtam reprodukálni! Még ejtegetni is tudtam hurkokat meg minden! Még most sem hiszem el! Igazából mint kiderült, annyi hibám volt, hogy túl gyorsan kevertem a mixet. Tény, hogy elég türelmetlen tudok lenni az alapanyagok készítésénél, és ezen példa is mutatja, hogy le kell vetkőznöm ezen rossz szokásomat.

A recept elég ismert, de azért írom: 1 tojás fehérjéhez, durván 20 dkg porcukor, és egy teáskanál ecet. Én ecet híján citromlevet használtam, jó volt az is. Összekevered az anyagokat, és felrakod lassú fokozaton keverni egy 15 percet, amíg jó állaga nem lesz. Ha túl folyós, kevés porcukrot adhatsz hozzá. Ha túl kemény, egy kevés víz visszahozza megfelelő állapotba. Nedves ronggyal letakarva kell tartani felhasználásig, mert az anyag nagyon hamar kiszárad.

A puncstortát svájci vajkrémmel kentem körbe (itt találtok receptet a svájci mellett még az olaszhoz, és franciához is: vajkrémek) a régi szép idők emlékére, és hála az égnek gond nélkül sikerült. Márványos szürkével burkoltam, bekarcoltam és felfestettem a mintát, majd bevájtam és kifestettem az arany barázdákat. Fekete airbrush-sal árnyaltam, és végül lakkal fixáltam mind a tortát, mind a virágokat. 

Ha tetszenek a munkáim, kérlek like-oljátok " Bubu tortavilága" oldalamat facebookon is!
Ennyi lenne mára, búcsúzásképp még egy fotót mutatok! 
Sziasztok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése